UVODNA
DANAS
JUČER
SUTRA
NOGOMET
EKOLOGIJA

 

 

Događanja

DRUGA DODJELA NAGRADA ZA NAJUREĐENIJI VRT I BALKON U PLAŠKOM

25.06.2003. Ova godina je obilježena jednim natjecateljem više. Prijavilo se sedam vrijednih vrtlara, da dobro piše, i vrtlarki. Od tog broja samo dvoje je prijavilo svoj balkon. U kategoriji ulica i ove godine nitko nije skupio hrabrost da pozove susjede na akciju i prijavi svoju ulicu.

Svih sedam natjecatelja dobili su nagrade: najuređeniji vrt imali su bračni par Pjevašević u Janjoj gori, izuzetno lijep balkon imala je gospođa Skočić. Za održavanje vrtne kulture i doprinosu da naš Plaški izgleda pitomo, iako, u oazama, nagrađeno je četvero natjecatelja: gđa. Matić, gđa. Marija Šušnjar, gđa. Trbojević i obitelj Vrban. Posebno je nagrađena gđa. Dragica Radman za veliki trud na samostalnom uređenju zajedničke površine.

Na dodjeli priznanja i prigodnih nagrada okupilo se oko 40-tak zaljubljenika u cvijeće i lijepo. Bilo je tu i trogodišnjakinja i sedamdesetogodišnjakinja, ali i svih drugih dobi i muškaraca. Svim sudionicima iskrene čestitke i želja da slijedeća godina bude vremenski pogodnija za vrtne nasade.

21.06.2003. Više cvijeća manje smeća, istoimena akcija je pri kraju za ovu godinu. U srijedu na Dan državnosti očekujemo proglašenje. Oprostite za dugo čestitanje Nove godine. Očekivao sam nekoliko suradnika ali ništa od toga. Do viđenja.

"VIŠE CVIJEĆA MANJE SMEĆA"             U PLAŠKOM

18.06.2002. Okrunjena je navedena akcija dodjelom Priznanja i Zahvalnica sudionicima. Ekološka udruga "Kako je zelena moja dolina" provela je ovu akciju birajući najcvjetniji balkon i vrt. Natječaj je ozbiljno shvatilo 7 osoba i organizacija, žena i jedan muškarac. Ocjenjivačka komisija imala je težak zadatak. Proglasila je najboljim u obje kategorije trud dr. Drage Dokmanovića, balkon i vrt. Simpatije i iskrene čestitke na svečanosti pobrala je gđa. Dragica Radman, stanovnik najružnije zgrade u Plaškom, ali s najljepšim cvjetnjakom, odnosno jedinim. Naša Dragica ima oko 70 godina, ali elana, entuzijazma može dati i 30 godišnjacima. Sama je zasadila vrt ispred "zelene" zgrade, platila oranje, sadnice i sjeme. Organizatori su s ponosom predstavili i jedinu pravnu osobu natjecatelja, POLJOPRIVREDNI OBRT "LUKA" za ekološku proizvodnju jagoda. I svi ostali natjecatelji su specifični svaki za sebe. Svi mogu dobiti nagradu za originalnost, autentičnost. Ostaje osnovana nada da će dogodine na ovoj akciji biti puno veći broj učesnika.

OSNOVNA ŠKOLA PLAŠKI

29.05.2002. naša škola je pod geslom "IMA IH VIŠE KOJI U TEBE POLAŽU SVOJU NADU" proslavila svoj Dan škole primjerenim sportsko-kulturno-zabavnim programom. Prethodio je učenički kros podijeljen prema dobnim skupinama. Najbolji su dobili prigodne nagrade iz ruke ravnatelja Vlatka KULIĆ. Nastavilo se u Domu kulture. Bilo je tu pjesme, sviranja,  recitacije, igrokaza i prave glume. Najviše točki su pokazali učenici nižih razreda. Predstavljen je i prvi broj "ŠALABAHTERA", učeničkih novina naše škole. Podijeljene su prigodne zahvalnice i priznanja osobama i organizacijama koje su u proteklom periodu značajnije sudjelovale u radu škole. Uz gromoglasan pljesak i ovacije prihvaćanja popraćeno je dodjeljivanje PRIZNANJA za 45 godina rada nastavniku Aleksandru RADAKOVIĆ. Priznanja je uručio ravnatelj škole Vlatko KULIĆ.

NOGOMETNI KLUB "PLAŠKI"

Što reći na kraju sezone? Naši dečki su prošetali kroz ligu. Čak tri kola prije kraja oni su slavili prvo mjesto. Bravo.

OSNOVNA ŠKOLA PLAŠKI

14.-  15. ožujak 2002.   Protekli četvrtak i petak bilo je veoma živo u školi i oko škole, a razlog je bio provođenje projekta zasađivanja voćnjaka i cvijetnjaka na zemljanim  površinama škole. Projekt provode Učenička zadruga, u osnivanju, Škole Plaški i udruga 'DOMAĆI' iz Karlovca. Predviđeno ja zasaditi 200 sadnica jabuka i kruške. Sadnice voća i cvijeća u cijelosti nabavljaju 'DOMAĆI'. Pored sadnica tu je još i ručnog alata, umjetno gnojivo... Ovo nije prvi susret s ovim donatorom. Ista ekipa, ali tada u CRS-u, je osigurala većinu računala u projektu stvaranja računalne učione. Suradnja je počela psiho-socijalnim programima, zatim programom Centra za civilne inicijative, da bi ovih dana bila okrunjena zasađivanjem spomenutog voćnjaka i cvijetnjaka. Hvala donatorima i nadamo se da ovo neće biti kraj suradnje.

EKOLOŠKA UDRUGA:                     "KAKO JE ZELENA MOJA DOLINA"

Od početka godine u Plaškom službeno postoji Ekološka udruga, nakon svih peripetija oko registracije. Udruga je osnovana krajem prošle godine i odmah je krenula s jednim projektom. Projekt se odnosi na izradu, markaciju, pješačke staze iz današnjeg Plaškog do povijesne lokacije "starog Plaškog", Gradine, i Plaške glave na kojoj je pronađen rimski novac. slike..

NOGOMETNI KLUB "PLAŠKI"

23.02.2002. S početkom prvoligaške nogometne sezone, počele su pripreme i kod naših šampiona. NK PLAŠKI jesenji dio završava na prvom mjestu samo s jednim porazom. Kao i Janica Kostelić ovih dana. Sve je pomela, samo ono jedno srebro moglo je biti i zlato. Dobro je očekivali smo bilo kakvu medalju. slike..        Opširnije

NOGOMETNI KLUB "PLAŠKI"

16.09.2001. godine NK. ŠIŠLJAVIĆ - NK. PLAŠKI  0 : 3. Ovo je rezultat prve nogometne utakmice u povijesti ovog kluba. Naši dečki su bili pod vodstvom Ante TUKARIĆA, predsjednika kluba i Zvonke MARTINOVIĆA, trenera. Bravo dečki nastavite tako. Prvi gol, može se reći povijesni,  dao je Mario MATOŠEVIĆ, a druga dva je dao Goran VINTONJIV.  Počela je nogometna sezona u najnižem rangu natjecanja. Nakon gašenja NK Saborsko, koji je i imao uspjeha, osniva se klub Plaški, uglavnom od istih ljudi, entuzijasta. Za pripremu i početak sezone, pored individualnog rada, velika pomoć je došla od Općine Plaški, i od starog i novog saziva, a u novčanim sredstvima i davanjem moralne podrške.   23.09.2001.

OSNOVNA ŠKOLA PLAŠKI

Kao i kod svih počela je i kod nas nova nastavna godina. I kod nas su učenici bili radosni što se ponovno susreću, s prijateljima, s učiteljima i knjgama.

RKT ŽUPA SVETE ANE

Župljani župe SV. ANE organiziraju hodočašće na blagdan rođenja BDM, Male Gospe, u biskupijsko svetište Krasno. Do danas ima prijavljen pun autobus hodočasnika.               31.08.2001.

                      Next                               

11.07.2003              Josip ANUŠIĆ

 

Dobro došli na neslužbene stranice mjesta koje se na kartama upisuje kao Plaški. Ovo je predivno mjesto, živopisnih predjela, prostranstava ispunjenih svom mogućom raznolikošću biljnog i životinjskog svijeta, pećinama i vodenim tokovima, šumama. Bogatstvo! I ovdje vrijedi ona izreka da Bog nije štedio kad je stvarao ovo mjesto.

 

Već drugu godinu zaredom: "Više cvijeća manje smeća" i u Plaškom preko ekologa "DOLINE".

Sudionici akcije.

 

Auto-karta